неделя, 6 март 2011 г.

"Ливърпул" показа, че е жив и силен - 3:1 срещу "Манчестър юнайтед"

"Ливърпул" показа, че е жив и силен - 3:1 срещу "Манчестър юнайтед"
"Ливърпул" показа, че е жив и жилав под ръководството на Кени Далглиш, като нанесе тежко поражение на големия си съперник в английския футбол "Манчестър юнайтед".

Вдъхновени от силната игра на новото си попълнение Луис Суарес и достатъчно ефективни пред вратата, червените спечелиха дербито на "Анфилд" с 3:1. Холандският нападател на домакините Дирк Каут вкара и трите гола срещу лидера в класирането на Висшата лига, с което си върна за поражението с 2:3 по-рано пред сезона в Премиършип и с 0:1 за Купата на Англия.

Суарес и Каут направиха разликата в представянето за "Ливърпул", а за "Манчестър юнайтед" причината беше в центъра на отбраната, където липсваха двамата титуляри Рио Фърдинанд и Неманя Видич. И докато при "червените дяволи" проблемите с контузените играчи не се решиха по най-добрия начин за този мач, домакините можеха да разчитат на капитана си Стивън Джерард. Той се контузи на тренировката в петък и беше под въпрос за двубоя, но все пак излезе титуляр.



"Ливърпул" започна вихрено и от самото начало започна да притиска противника. Още във втората минута Луис Суарес пропусна да реализира за домакините. Той беше изведен на стрелкова позиция, но ритна слабо в ръцете на Едвин ван дер Сар

Първият добър отговор от страна на гостите дойде в 16-ата минута, когато Димитър Бербатов уцели дясната греда на Пепе Рейна след шут от воле от около 20 метра. Но като цяло хората сър Алекс Фъргюсън отстъпиха инициативата на "Ливърпул". В 18-ата минута Каут получи топката с глава близо до голлинията, но не успя да нанесе удар заради намесата на Ван дер Сар.

В редиците на домакините Суарес блестеше - той много често изграждаше атаките, отколкото да се опитва да ги завърши. Така падна и първият гол. В 34-ата минута уругвайският нападател направи феноменален пробив отляво, като стигна почти до аутлинията, след като се справи с четирима защитници на гостите. А с последното си докосване преодоля и Ван дер Сар. Топката се насочи към вратата с лек фалц, но за по-сигурно на по-малко от метър от вратата Дирк Каут добави и направи 1:0.

В 39-ата минута Каут вкара втори гол за домакините. Той получи подарък от Нани, който при едно центриране в наказателното поле необяснимо насочи топката с глава към вратарското поле. Холандецът дебнеше там и също с глава направи Ван дер Сар безпомощен.



В края на полувремето мачът загрубя – първо Джейми Карагър фаулира грубо Нани, който трябваше да напусне игра. А впоследствие Рафаел извърши груб фаул, за който също получи жълт картон. И в двата случая отборите се сдърпаха на терена, но съдията Фил Даут предпочете да не предприема радикални мерки.

През второто полувреме Раул Мейрелеш подаде на Джерард в близост до голлинията, но там Ван дер Сар улови топката и не позволи на капитана на домакините да отправи удар. В 59-ата минута Бербатов стреля от два метра с глава, но топката беше избита от голлинията от Мейрелеш с тяло въпреки претенциите на българина за игра с ръка. В 62-ата минута Ван дер Сар спаси удар на Раул Мейрелеш, който се измъкна от засадата и остана лице в лице с холандския вратар

Каут оформи своя хеттрик в 65-ата минута, когато след изпълнение на фаул от Луис Суарес вратарят на "червените дяволи" не успя да отрази добре удара и притичалият Каут вкара за 3:0. В заключителните секунди Хавиер Ернандес направи загубата на "червените дяволи" по-почетна.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар