неделя, 6 март 2011 г.

"Левски" отново победи "Локомотив" (Сф)

"Левски" отново победи "Локомотив" (Сф)
"Левски" тотално се оттърси от кошмара "Локомотив" (София), след като записа втора победа над "железничарите" през този сезон. Сините се наложиха с 2:0 в столичното дерби на 17-ия кръг на А група и запазиха второто място във временното класиране с три точки аванс пред ЦСКА.

Символичните гости на стадион "Васил Левски" стигнаха до победата още през първото полувреме. В 17-ата минута македонският полузащитник Дарко Тасевски с чудесен пас изведе Гара Дембеле, който стреля, топката се удари в тялото на вратаря на локомотивци Боян Пейков и премина гол-линията - 1:0.

В първата минута на даденото от главния съдия Николай Йорданов продължение Марко Видович изпълни корнер и защитникът на домакините Ивайло Димитров, който бе застанал на предната греда, в опита си да изчисти топката я изпрати в собствената си мрежа.

На почивката старши треньорът на "Локомотив" (София) Диян Петков бе изгонен от главния съдия Йорданов, тъй като навлезе на терена след края на първото полувреме. Той протестира, че реферът е дал една минути допълнително време, а голът е реализиран след изтичането й.

Най-чистото положение за локомотивци беше в 68-ата минута, когато резервата Юсеф Идриси след грешка в защитата на "сините" бе оставен сам на около десетина метра, но ударът му мина край гредата. Иначе в целия двубоя "железничарите" почти не успяха да създадат проблеми за младия вратар на "Левски" Пламен Илиев.

В 83-ата минута Гара Дембеле бе близо до втория си гол в мача, но не успя да уцели топката с глава след отлично центриране от десния фланг на Даниел Димов.

Благодарение на успеха си "Левски" съкрати поне временно аванса на "Литекс" и си върна самочувствието след поражението от ЦСКА преди седмица.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар