неделя, 6 март 2011 г.

Полицията разследва скандалите на дербито "Селтик" - "Рейнджърс"

дерби между "Сетолтик" и "Рейнджърс" от турнира за Купата на Шотландия
Полицията в Глазгоу започна разследване на събитията около хаотичното дерби между "Селтик" и "Рейнджърс" от турнира за Купата на Шотландия в сряда.


Играчите на "Рейнджърс" Стивън Уитакър, Маджид Бугера и Ел Хаджи Диуф получиха червени картони в мач, който завърши с 13 жълти картона, а мениджърите на двата тила Али Маккойст и Нийл Ленън се сдърпаха след последния сигнал. Наставникът на "Селтик" Ленън и Диуф имаха скандал на страничната линия по време на мача, който "детелините" спечелиха с 1:0.

"Получихме оплаквания от представители на обществеността относно събитията, които съпътстваха "Ол Фърм" в сряда и в момента те се разследват", заяви говорител на полицията.

Събитията около мача бяха разкритикувани остро от Шотландската футболна асоциация, местната полиция и различни политици.

Полицията освен това прихвана съмнителен пакет, който е бил адресиран до Ленън. Впоследствие се оказа, че тревога е фалшива, но Ленън беше охраняван 24 часа в дома си. На тренировката в петък беше придружаван от бодигард.


Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар