неделя, 6 март 2011 г.

Левски ще мие срама срещу Локо (Сф)

Левски ще мие срама срещу Локо (Сф)
Започналият по доста интересен начин 17-и кръг в "А" група продължава подобаващо. Левски излиза срещу Локомотив (Сф) в столичното дерби на кръга. "Сините" са притиснати до стената след миналия кръг и нямат друга алтернатива, освен победата срещу "железничарите", които са застрашително близо до тях.


При победа днес момчетата на Ясен Петров ще се завърнат еднолично на втората позиция с дистанция до Локо (Сф) и ЦСКА, а и ще си вземат обратно поне малка част от увереността, загубена след тежката загуба във Вечното дерби миналата седмица.

При ново поражение обаче "сините" ще се озоват една на четвърто място, а освен това може да настъпят и други катаклизми в тима на Ясен Петров. Не е изключено неговият пост, а и този на Георги Иванов да бъдат сериозно разклатени.

В лагера на "сините" въпросителните около състава са големи. Липсващият е само един - наказаният Христо Йовов плюс Божидар Митрев, който по треньорско решение бе изваден извън групата. Всички други са на линия, но треньорът със сигурност ще предприеме рокади.

Единият от вариантите е Йовов да бъде заменен от Даниел Димов в центъра на халфовата линия, а другият е там да се завърне Грийн, а в центъра на отбраната да започне Иво Иванов. Почти сигурно новото попълнение Марко Видович ще заеме мястото на някой измежду Даниел Младенов и Матондо. Акалски пък е фаворит за вратарския пост пред Пламен Илиев.

В лагера на Локо (Сф) въпросителните са далеч по-малко. Тимът е спокоен, след като в първия кръг победи у дома Монтана. След продажбите на звездите Генков и Асамоа през зимата очакванията към тима на Диян Петков са значително по-малки, но въпреки това в лагера на "железничарите" вярват, че имат силите да спечелят срещата и да се върнат отново на победнияпът срещу Левски.

Голямата въпросителна около състава е Искрен Писаров, който страда от травма и може да не се възстанови за двубоя. Титуляр отново ще бъде американецът Джонсън, който се понрави на специалистите и публиката в първия пролетен кръг срещу Монтана.

Вероятни състави
Локо (Сф)
Пейков, Димитров, Гаров, Лахчев, Добрев, Горанов, Караджинов, Писаров, Йорданов, Джонсън, Романов

Левски
Акалски, Мюлдер, Грийн, Милиев, Минев, Гаджев, Димов, Тасевски, Матондо, Видович, Дембеле


Днешната програма на "А" група освен супердербито на стадион "Васил Левски" предлага и още един не по-малко интересен двубой, а именно сблъсъка между устремилите се към Европа тимове на Черно море и Локомотив (Пд).

И двата тима имат сериозни амбиции, а сблъсъка помежду им във Варна може даде отговор на много от въпросителните. Такива около двата състава обаче почти няма, като и двамата наставници ще могат да разчитат на най-класните си играчи.

Вероятни състави
Черно море
Пиргов, Ал. Александров, С. Александров, Дяков, Тиаго, Г. Илиев, Адемар, Д. Атанасов, Камазола, Божилов, Ратников

Локо (Пд) 
Лучини, Родригес, Кавдански, Й. Бенжелюн, С. Бенжелюн, Витанов, Златински, Лазаров, Й. Тодоров, Сержиньо, Раймонди

Източник topsport.ibox.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар