петък, 4 март 2011 г.

Коло Туре изгърмя с допинг

Коло Туре изгърмя с допинг
Защитникът на Манчестър Сити Коло Туре е дал положителна допинг проба след градското дерби срещу Юнайтед на 12-ти февруари.


В пробата на котдивоареца е намерено "специфично вещество", което ще се разследва. 29-годишният бранител пропуска двубоя на Сити срещу Уигън в събота.

"Манчестър Сити потвърждава, че Коло Туре е дал положителна допинг-проба. Първата проба на играча показва  наличието на забранена субстанция. В резултат на това футболистът е изваден от състава и няма да вземе участие в мачовете на първия отбор докато ситуацията не се изясни. На този етап клубът няма да прави повече изявления по случая", се казва в съобщението на "гражданите".

Световната антидопингова агенция може да накаже играча сурово – до две години извън терените.

Туре се присъедини към Сити през лятото на 2009 години от Арсенал за сумата от 16 милиона паунда, след седем сезона с "артилеристите".

Решението за размера на наказанието най-вероятно ще падне върху футболната асоциация, тъй като според законите на Световната антидопингова агенция, "специфичната субстанция" е "по-податлива на надеждно обяснение, което се разграничава от допинга".

Случаите с въпросното вещество са едни от най-сложните, като наказанията могат да варират от предупреждение, до цели две години извън терените, в зависимост от казуса.

Според ежедневника "Сън" Туре е взел субстанцията като хранителна добавка. Това обаче може и да не е валидно като оправдание пред допинг властите, имайки предвид, че Саймън Менсинг, футболист на Хамилтън, вече "изгоря" с наказание от 1 месец точно заради употреба на "специфична субстанция".

Източник dnes.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар