петък, 4 март 2011 г.

Ван Гаал: Треньорската ми кариера е към края си

Старши треньорът на "Байерн" (Мюнхен) Луис ван Гаал
Старши треньорът на "Байерн" (Мюнхен) Луис ван Гаал заяви, че неговата кариера като наставник е към своя край, но не се притеснява от евентуално уволнение с оглед неудобното положение на отбора.
В последната си среща от Бундеслига клубът загуби с 1:3 на собствения си стадион от лидера "Борусия" (Дортмунд)и е четвърти с изоставане от 16 точки. В сряда баварците отпаднаха от турнира за Купата на Германия след поражение с 0:1 от "Шалке" на полуфинала.

Това засили медийния натиск над Ван Гаал и според местната преса той може да бъде отстранен от поста при нова загуба от третия "Хановер" в събота.

"Зная как се работи в големите клубове, всички гледат само резултатите. Мога да живея по този начин и да се справя. Всичко това е нормално за мен. Съжалявам единствено за моите помощници в щаба, моята кариера като треньор върви към края си", заяви 59-годишният наставник, който в миналото ръководи испанският "Барселона" и беше селекционер на холандския национален отбор.

Първият сезон на Ван Гаал в "Байерн" беше изключително успешен и отборът спечели дубъл в Германия и игра на финал в Шампионската лига. Сега обаче баварците загубиха шансове за титлата и се борят само в най-големия европейски клубен турнир, където победиха "Интер" с 1:0 в първата си осминафинална среща.

"Не съм бил уволняван често и съм оставал дълго в моите клубове. Горд съм да работя в "Байерн". Ако спечелим мача в събота, ще излезем на трета позиция и все още ще можем да постигнем целите си. Тогава светът ще погледне по друг начин на ситуацията", смята Ван Гаал.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар