четвъртък, 3 март 2011 г.

"Шалке" победи "Байерн" в Мюнхен и е на финал за Купата на Германия

"Шалке" победи "Байерн" в Мюнхен
"Шалке" се класира за финала на Купата на Германия след победа с 1:0 над "Байерн" (Мюнхен) като гост в полуфинален мач. Единственото попадение на "Алианц Арена" бе дело на испанския нападател Раул в 15-ата минута.
На финала на 21 май в Берлин "Шалке" ще играе срещу втородивизионния "Дуисбург".

Поражението беше историческо за баварците - те загубиха втори пореден мач на свой терен. Това не се бе случвало, откакто "Байерн" се премести на новия си стадион.

В герой за "Шалке" се превърна Мануел Нойер. Германският национален вратар направи невероятни спасявания и показа защо е основна трансферна цел именно на "Байерн".

В 17-ата минута Фарфан изпълни корнер, Хьоведес отклони с глава към непокрития Раул, който отблизо откри резултата с глава. Още в следващата атака Ариен Робен можеше да изравни, но ударът му бе неточен.

"Шалке" продължи да атакува опасно и удар на Фарфан бе изчистен от голлинията от защитник на домакините.

"Байерн" заигра по-нападателно през второто полувреме, но отново Робен пропусна да изравни, като не успя да засече добре центриране на Пранич пред Нойер.

До края на мача Нойер спаси удари на Швайнщайгер и Рибери от отлична позиция и до доляма степен допринесе за добрия турнирен резултат на "Шалке" и лиши "Байерн" от възможността да защитава трофея, спечелен през миналия сезон.

Източник dnevnik.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар